Де чисто, там смачно!

Напружена літня сесія не стала на заваді для проведення двох незабутніх заходів у гуртожитку № 2, які проводились в рамках щорічного конкурсу «Гуртожиток мій дім».

Перший — конкурс на кращу кімнату. Конкурсну комісію очолила заступник директора з ВР О.М. Донцова. До неї також увійшли  соціальний педагог Г.О. Ніколаєва, завідуюча гуртожитком  Л.А. Узунова, медична  сестра коледжу Є.І. Вербицька, вихователь Н.М. Михайліна. Від студентів гуртожитку в журі  увійшла студентка Діана Карайван.

Основними критеріями оцінки були: дотримання санітарних норм та правил мешканцями, підтримання чистоти, естетичний вигляд кімнат, загальний психологічний мікроклімат, що панує в секції.

До цієї події більшість студентів підготувались заздалегідь. Зробили генеральне прибирання, санітарну  обробку побутових приміщень, а дехто навіть встиг поклеїти шпалери (Дмитро Куралов, кімната № 31). Однак, знайшлись й такі, які проігнорували настільки важливий захід, за що серйозно поплатилися…

А кращі секції й студенти, шо мешкають в них, були відмічені грамотами та подарунками. Серед них — Петро Гаврилюк, Сергій Макаренко, Владислав Грабченко (секція №37), які посіли 3 місце. Максим Харитонов, Артур Аросланов (секція № 28), Владислав Чумак і Владислав Страдник (секція № 32) — за ними закріпилося 2 місце. Й на 1  місце (а по іншому й бути не могло!) вийшли дівчата: Діана Карайван, Марія Чумаченко, Олена Гаврилюк (секція № 33), а також Марія Харитова, Олена Кочанжи (секція № 79) показали зразок чистоти та порядку. За що їм особлива подяка.

 

Конкурс на кращу страву студентської кухні об’єднав тих, хто полюбляє не тільки добре поїсти, а й гарно готує. Для учасників були висунуті певні вимоги: страва повинна бути смачною, корисною, калорійною і, як прийнято сьогодні говорити, бюджетною. З початку юні кухарі пройшли теоретичну перевірку, відповідаючи на різноманітні питання, що стосуються кулінарної справи, потім практичну (чистили картоплю, яйця, різали, кришили…). На третьому етапі — представляли на суд глядачів та журі свою улюблену приготовлену страву.

У Давида Маслюкова — це салат «Грецький» (зі свіжих помідорів, огірків та бринзи), у Олександра Іваненка — спагеті з сиром і м’ясною заправкою, у Костянтина Перонкова — пікантний салат зі свіжою капустою з добавленням маринованих огірків, у Івана Максима — домашній капусняк з качкою і його фірмові млинці. Хочеш їж так, хочеш з варенням. Смакота! Все готувалось на плиті в гуртожитку. Все встигли зробити до відключення електроенергії.

До речі, харизматичний ведучий Олексій Гусляков дуже оригінально презентував свій салат «Кмітливість», який допомогли приготувати йому конкурсанти прямо на очах публіки. Все вийшло смачно та бюджетно! Адже всі продукти домашні, вирощені в особистому підсобному господарстві.

А кращим кухарем журі визнало Івана Максима. Креативний фартух з надписом «Найкращий кухар» дістався йому. З закриттям сесії в нього теж все гаразд. Вітаємо!

 

Посилання на відео

https://youtube.com/shorts/Deth6tORO9E

https://youtu.be/Sf1qWrKHKHo

 

 

 

Вихователь гуртожитку № 2

Наталія МИХАЙЛІНА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *